INVESTICIJSKI PROJEKT

Kupare žele Turci, Azeri i Todorić

Bionic
Reading

Nakon gotovo godinu dana rada na uklanjanju administrativnih zapreka, investicijski projekt Kupari konačno je 'čist' i spreman za raspisivanje natječaja za pronalazak investitora, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

Tender bi svjetlo dana mogao ugledati početkom rujna, a ako bude po planu, investitor će biti poznat krajem 2013., piše Poslovni dnevnik. List podsjeća na potencijalne ulagače za koje se pisalo da su zainteresirani za Kupare.

Uz turski Rixos, koji se spominjao još dok je u Vladi bio Radimir Čačić, za Kupare je interes pokazao Ivica Todorić, odnosno tvrtka Karisma Hotels Adriatic, čiji je suvlasnik njemački TUI uz meksičku Karismu International. Kupari su drugi veliki zalogaj tvrtke Karisma hotels Adriatic, koja je zaživjela početkom ljeta strateškim povezivanjem navedenih partnera, nakon kupnje 88-postotnog udjela hotelske tvrtke Koločep za 36,4 milijuna kuna. Spominju se i investitori iz Azerbajdžana

Neslužbeno se doznaje da će se, kako je i planirano, u Kuparima ulagaču dati pravo građenja na 99 godina, a početna cijena koncesije ne bi trebala biti ispod 200 milijuna eura.