tko je zainteresiran

Krenule ponude za bivšu vojarnu JNA na Visu

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 17.07.2017 11:07
  • Objavljeno 17.07.2017 u 11:07
Počelo prikupljanje ponuda za Češku vilu na Visu

Počelo prikupljanje ponuda za Češku vilu na Visu

Izvor: Promo fotografije / Autor: visit.hr

Ministarstvo državne imovine objavilo je na svojim internetskim stranicama javni poziv za sudjelovanje u međunarodnom natječaju za realizaciju ugostiteljsko turističkog projekta Češka vila na otoku Visu, a rok za dostavu ponuda na ovom natječaju je 16. listopada ove godine, dok bi cijela investicija trebala biti dovršena do kraja 2020

Odluku da se Češka vila stavi u funkciju Vlada je donijela sredinom lipnja ove godine, a tom je prilikom ministar državne imovine Goran Marić kazao kako se očekuje da će država od tog projekta uprihoditi više od 84 milijuna kuna.

Odabrani investitor s državom će sklopiti ugovor kojim se na zemljištu osniva pravo građenja na rok od 50 godina uz minimalnu godišnju naknadu od 1,43 milijuna kuna, objekti Češke vile daju u zakup na rok od 50 godina uz minimalnu godišnju zakupninu u iznosu od 180 tisuća kuna, a na pomorskom dobru daje koncesija na rok od 50 godina uz minimalni stalni dio naknade u iznosu od 8 kuna po metru kvadratnom i minimalni promjenjivi dio naknade u iznosu od 3 posto ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog na koncesioniranom pomorskom dobru, stoji u pozivu, objavljenom na hrvatskom i engleskom jeziku.

U koncesiju se daje 9703 četvornih metara

Ugostiteljsko – turistička zona Češka vila prostire se na površini od približno 3,7 hektara kopnenog dijela, s maksimalnim kapacitetom od 100 kreveta i mogućnošću povećanja za maksimalno 60 kreveta te akvatorijem koji je dio Viške luke, odnosno uvale sv. Jurja, a koji je većim dijelom prirodna, a manjim uređena plaža za koju će se dodijeliti koncesija.

Na tom se dijelu investitor mora obvezati i da će izgraditi i održavati šetnicu javne namjene. Ukupna površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju iznosi 9.703 kvadratna metra (5.554 kopneni prostor i 4.148 morski akvatorij).

Za realizaciju Projekta Češka vila, odnosno pripremu izgradnje, izgradnju, kategorizaciju smještajnih i ugostiteljskih objekata te stavljanje istih u funkciju investitor će imati rok od tri godine od dana sklapanja ugovora o realizaciji, pri čemu rok za pripremu realizacije projekta - ishođenje lokacijskih i  građevinskih dozvola, ne može biti duži od 18 mjeseci.

Ponude za Češku vilu prikupljat će se do 16. listopada

Ponude za Češku vilu prikupljat će se do 16. listopada

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Na natječaj se mogu javiti pravne osobe ili osnivači ponuditelja ili član zajednice ponuditelja ili zainteresirane stranke koje za tu svrhu osnuju subjekt posebne namjene, a među uvjetima koje moraju zadovoljiti je i dokaz o financijskom sposobnosti i posjedovanju financijskih sredstava neophodnih za realizaciju ovog projekta u rokovima koje predviđa natječaj.

Pritom ponuditelji za ozbiljnost svoje ponude moraju jamčiti jamčevinom ili bankovnom garancijom u iznosu od jedan posto vrijednosti investicije. Također, ponuda mora sadržavati plan ulaganja na način da smještajni kapaciteti budu kategorizirani s najmanje četiri zvjezdice, kao i desetogodišnji poslovni plan.

Rok za ponude 16. listopada

Ponude će se prikupljati do 16. listopada, Povjerenstvo za ocjenu ponuda otvorit će ih 23. listopada, a najkasnije do 13. studenog  to će povjerenstvo utvrditi rang listu ponuditelja i Vladi predložiti najpovoljnijeg s kojim se u roku od 30 dana od donošenja Vladine odluke sklapa ugovor o realizaciji ovog projekta.

Češka vila nalazi se na otoku Visu

Češka vila nalazi se na otoku Visu

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

U javnom se pozivu pojašnjava da će kriterij za odabir najpovoljnije ponude biti ponuđena visina naknade za osnivanje prava građenja, zakup hotela Češka vila, te za koncesiju na pomorskom dobru, i to na način da će prve dvije naknade činiti 90 posto kriterija, a naknada za koncesiju 10 posto. Tako će i u slučaju da više ponuda bude ocjenjeno identičnim zbrojem koeficijenata kriterija prednost imati ponuda s najvišim iznosom naknade za osnivanje prava građenja.

Ukoliko, pak, odabrani najpovoljniji ponuditelj odustane ili u roku ne sklopi ugovor o realizaciji projekta, novim najpovoljnijim ponuditeljem smatrat će se prvi sljedeći s rang liste ponuditelja ako prihvati plaćanje naknada ponuđenih od strane najpovoljnijeg ponuditelja koji je odustao.

U javnom se pozivu ističe i da Povjerenstvo za ocjenu ponuda zadržava pravo da Vladi predloži i da se ne izabere niti jedna od pristiglih ponuda, odnosno da se provedeni postupak poništi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!