računi skaču

Kreću uštede: Studenti u domovima više neće sami birati temperaturu sobe

31.08.2022 u 09:37

Bionic
Reading

Zbog poskupljenja energenata studenti u studentskim domovima neće moći sami birati temperaturu grijanja jer će ona biti ograničena na 22 ili 23 stupnja Celzijusa

S prvim danom rujna kreće useljenje studenata viših godina studija u studentska naselja Trsat i Ivan Goran Kovačić, ali život u studentskom domu ove će akademske godine biti malo drukčiji nego prije, donosi Novi list.

Naime zbog poskupljenja energenata studenti više neće moći sami birati temperaturu grijanja, već će se ona ograničiti na 22 ili 23 stupnja Celzijeva.

Ograničavanju temperature grijanja i hlađenja kao mjeri energetske uštede pribjegavaju i drugi studentski centri pa je tako Studentski centar Split već najavio da će sukladno smjernicama Vlade za uštedu energije u domovima biti regulirana temperatura grijanja u rasponu od 18 do 21 stupanj, a hlađenja na 25 stupnjeva.

Kaže i da su studentski centri u Splitu i Dubrovniku prvi išli na sklapanje novih ugovora za električnu energiju, zbog čega su se i prvi našli na udaru povećanja cijene od 300 posto. Riječkom Studentskom centru to se pak dogodilo prilikom sklapanja novog ugovora za isporuku plina.

  • +10
Studentski dom u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat