Meridian 16, velika gorica

Kreće veliko širenje jedne od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj: 'Uvest ćemo posebnu autobusnu liniju za sve zaposlene'

03.02.2023 u 10:47

Bionic
Reading

Za jednu od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj – Meridian 16 na području Velike Gorice, nakon procvata poslovanja u proteklom razdoblju, priprema se nova faza razvoja u kojoj će biti dostupno još oko 300.000 novih kvadrata, piše Poslovni dnevnik

Radi se i na digitalizaciji zone, dok dio investitora u njoj ‘zahuktava’ svoje projekte s ciljem proširenja logističkih i skladišnih prostora za postojeće, odnosno nove korisnike, sve u skladu sa zelenim smjernicama zone.

Jedan od primjera je projekt koji se priprema kroz širenje suradnje Kamgrada i Atlantic Grupe započete prije nekoliko godina s objektom logističko-distributivnog centra u vlasništvu ovog građevinara, a u najmu Atlantica. Nastavkom aktivnosti ističe se još jedan investitor u zonu – Log Expert, jer tijekom godine počinje gradnju dodatnih skladišnih prostora, piše Poslovni dnevnik.

Poslovanje Meridiana 16 vodi direktorica Ivana Bakunić koja podsjeća da ukupna veličina zone iznosi oko milijun m2, kao i da je upravo zbog veličine njezin razvoj podijeljen u tri faze. Nakon realizacije prve dvije, developer projekta – Meridian 16 Business Park, trenutno je, kaže, u pripremi razvoja treće – posljednje faze.

U sklopu nje već je krenula gradnja budućeg objekta korisnika Rhea koji je jedini ovlašteni zastupnik američkog UPS-a, na površini zemljišta od oko 15.000 m2, investitora Kamgrad Objekti, po istom modelu najma što je drugi takav projekt unutar Kamgrada.

'Zona je doživjela procvat proteklih nekoliko godina, a imajući u vidu nedostatak kvalitetnih postojećih skladišno-logističkih prostora praćeno poremećajima u globalnim opskrbnim lancima te porastom e-trgovine. Trenutno je u zoni zaposleno oko 1000 ljudi te će tijekom 2023. biti uveden i javni autobusni prijevoz.

U planu je i gradnja centralnog objekta – M16 Centra, u kojem bi se nalazili uslužni sadržaji za korisnike i posjetitelje', kaže Bakunić za Poslovni dnevnik, dodajući kako treba još sagraditi dodatnu prometnicu s infrastrukturom kako bi treća faza mogla u cijelosti biti dovršena, a Grad Velika Gorica u postupku je realizacije iste.