AGONIJA KIO KERAMIKE

Kosor gluha i nijema, Mesić nudi pomoć

  • Autor: Vinco Gazdik
  • Zadnja izmjena 06.11.2011 12:36
  • Objavljeno 06.11.2011 u 11:25
Zbog neisplate otpremnina počeli prosvjedi bivših radnika orahovičkog KIO-a (1)

Zbog neisplate otpremnina počeli prosvjedi bivših radnika orahovičkog KIO-a (1)

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

U proteklih osam dana, koliko traje 24-satni prosvjed bivših radnika orahovičkog KIO-a u središtu grada, nitko iz Vlade nije nazvao, zanimao se za stanje radnika ili im ponudio pomoć, premda su baš zbog toga prosvjedi i organizirani

Očekivali su reakciju premijerke Kosor kao i za Đakovštinu premda je, u slučaju KIO keramike, riječ o privatnom poduzeću u kojemu država nema vlasničkog udjela

Jedini čovjek iz takozvane 'visoke politike' koji se zanimao za stanje radnika je, tvrdi Ivan Mužar, predsjednik Udruge vjerovnika i bivših radnika, bivši hrvatski predsjednik, porijeklom Orahovičanin, Stjepan Mesić. Ovih su se dana čuli telefonom.

Mesić je navodno sam ponudio susret u Orahovici umjesto u Zagrebu, a Mužar ga smatra osobom koja bi, svojim utjecajem, poznavanjem prilika u zemlji, ali i u rodnoj mu Orahovici, znala povući spasonosne poteze. Njegov je posjet najavljen za naredni tjedan, međutim koji će to točno dan biti i hoće li za tu prigodu biti pozvani i novinari, još nije precizirano.

Prosvjednicima, organiziranima u smjene, vrijeme tijekom dana još ide naruku, međutim jesenske su noći hladne, teško ih je podnositi te se u prosvjednom šatoru griju uz pomoć pećice na drva.

Od najavljene blokade magistralne ceste i pruge na nekoliko sati bivši su radnici KIO keramike odustali, shvatili su da će odlaskom u Zagreb dobiti više pa su svoj put na Markov trg, s dva popunjena autobusa, najavili za četvrtak, 10. studenoga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!