OD 21. DO 25. TRAVNJA

Kongres o seoskom turizmu na Malom Lošinju

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.04.2010 17:26
  • Objavljeno 15.04.2010 u 15:52
seoski turizam

seoski turizam

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Zorić/Cropix

Drugi kongres o ruralnom turizmu, koji će se od 21. do 25. travnja održati u hotelu Aurora u Malom Lošinju, okupit će više od tri stotine sudionika iz Hrvatske i ostalih europskih zemalja i njihovih udruženja

Svoje poruke na Kongresu reći će znanost i struka, a posebice poduzetnici u ruralnom prostoru, kao što su turistička seljačka gospodarstva i ostali poduzetnici koji se bave proizvodnom i ugostiteljskom djelatnošću, prometom i uslugama.

Drugi kongres nadogradnja je prvom kongresu u strateškom pristupu, promjenama zakonske regulative te sagledavanju domaćih i stranih trendova i iskustava o čemu svjedoči i njegova tema: Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma. U okviru ovog Kongresa prezentirat će se hrvatska izvornost te mogućnosti razvoja ruralnog prostora u cjelini s naglaskom na specifičnosti pojedinih regija na putu stvaranja brenda hrvatske ruralne turističke ponude i pojedinih destinacija.

Tema Prvog kongresa, koji je održan u listopadu 2007, bila je Perspektive razvoja ruralnog turizma. Sudionici su na njemu sa znanstvene i stručne strane sagledali sve dotadašnje aktivnosti, detektirali poteškoće, postavili nove izazove kroz konkretne provedbene zaključke te time ponudili zadovoljavajući okvir i pojednostavljivanje procedura u daljnjem razvoju ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj.

Drugi hrvatski kongres o ruralnom turizmu uvodnim će izlaganjima, znanstvenim i stručnim temama, primjerima dobre prakse i Okruglim stolom 'Prema strategiji razvoja ruralnog turizma' drugi put okupiti sve relevantne subjekte koji o ruralnom turizmu imaju što reći i ponuditi nove smjernice bržeg i jednostavnijeg razvoja i poslovanja.

U organizaciju kongresa uključene su strane institucije i eksperti iz Europske unije i regije. U vrijeme Kongresa održat će se i mini sajam ruralnog turizma koji će biti namijenjen sudionicima Kongresa, novinarima, ali i turistima koji će se u to vrijeme nalaziti u Lošinju.

Na Kongresu će biti i predstavljena akcija 'Suncokret ruralnog turizma Hrvatske'.

Više o kongresu pogledajte na www.kongres-seoskog-turizma.org

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi