preuzimanje

Končar - Digital kupio udjele u tvrtkama Kodeks Sistemske Integracije i EXA Globe

22.11.2022 u 14:06

Bionic
Reading

Tvrtka Končar - Digital potpisala je ugovor o kupoprodaji 75 posto vlasničkih udjela u tvrtkama Kodeks Sistemske Integracije i EXA Globe, objavio je u utorak Končar putem Zagrebačke burze.

"Kupoprodajnim ugovorom definirani su uvjeti i pravne radnje koje je prodavatelj dužan ispuniti za zaključenje transakcije i preuzimanje vlasničkih udjela od strane Končar - Digitala", navodi se u objavi, u kojoj se ne iznosi koji su to uvjeti i pravne radnje, kao ni kolika je vrijednost transakcije.

Ističe se kako, "u skladu sa strateškim opredjeljenjem Končara za ubrzani rast poslovanja na osnovi razvoja i primjene digitalnih tehnologija, tom akvizicijom Končar - Digital jača vlastite kompetencije i širi portfelj svojih proizvoda, usluga i digitalnih rješenja u područjima elektroenergetike, elektromobilnosti, kritične i urbane infrastrukture".

Končar će o svim bitnim činjenicama vezanim uz preuzimanje vlasničkih udjela u društvima Kodeks Sistemske Integracije i EXA Globe, a koje bi se mogle odraziti na poslovanje grupe Končar, pravovremeno izvješćivati investicijsku javnost, zaključuje se u objavi.