lova se vrti

Katar zabranio naljepnice s logom Svjetskog prvenstva na tablicama automobila, na dražbi iste prodavane po pola milijuna eura

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 26.06.2022 14:49
  • Objavljeno 26.06.2022 u 14:49
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: FUFA61 / Alamy / Alamy / Profimedia

Katarsko ministarstvo unutarnjih poslova podsjetilo je u nedjelju na Twitteru na "zabranu kopiranja i lijepljenja logotipa Svjetskog nogometnog prvenstva na registarske tablice automobila" nakon što je održana posebna dražba tablica.

"Glavna uprava za promet navodi da su tablice s logom Svjetskog prvenstva posebna verzija koja se izdaje pod posebnim uvjetima u dogovoru s FIFA-om, za novoregistrirana vozila i za posebne tablice koje se prodaju na aukciji", piše ministarstvo.

Na aukciji krajem svibnja prodano je pedeset registarskih tablica s logomSP 2022., koji će se u Kataru održati od 21. studenog do 18. prosinca. Najskuplji, s brojevima 811118, prodan je za 1,8 milijuna katarskih rijala (480.000 eura).

FIFA je vrlo stroga po pitanju intelektualnog vlasništva, u vezi s nezakonitom upotrebom logotipa turnira i imidža Svjetskog prvenstva.

Prva uhićenja zbog prodaje na društvenim mrežama krivotvorenih proizvoda (majice i kape s logom Svjetskog nogometnog prvenstva 2022.) obavljena su 10. svibnja.U prosincu su vlasti posjetile tvornicu za proizvodnju parfema koji se trebao staviti u bočice s logom Svjetskog prvenstva.