TRAŽE SE JAMSTVA

Još se pregovara s Frankopanom oko Vjesnika

vjesnik

vjesnik

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na natječaj za prodaju Vjesnika stigla je samo jedna ponuda, ona grupacije OAK Investment Management Nikole de Frankopana, koja ne sadrži bankovna jamstva

U razgovoru za Business.hrZoran Ranđelović, zamjenik predsjednice NO-a Narodnih novina, tvrtke u čijem je vlasništvu Vjesnik, kaže da bez bankovnih jamstava do prodaje neće doći.

'Nastavljaju se pregovori s jedinim ponuđačem. Pokrenut je postupak za sklapanje ugovora o prijenosu poslovnog udjela u NN press, koji ponuđaču treba za ishođenje bankovnog jamstva. Ugovor treba razmotriti i Nadzorni odbor, a može se realizirati samo ako ponuđač dostavi bezuvjetno i neopozivo jamstvo prvoklasne banke', kazao je Petar Piskač, predsjednik Uprave Narodnih novina.

Ranđelović kaže da, s obzirom da se Oak Investment fond jedini javio, ne mogu ne razgovarati s njima, no ono što su dostavili nije ponuda, već samo iskazana želja za pregovorima. 'Ti razgovori neće biti dugi, niti ćemo se iscrpljivati na tome. Može to biti jedan razgovor pa da vidimo gdje smo. Ako se u tom razgovoru ne postigne dogovor - hvala, doviđenja', rekao je.

Zlatko Šoštarić, predsjednik Uprave tiskare Vjesnik, koja s istoimenim listom nije vlasnički povezana i odnedavno je pod Hrvatskom poštom, ali tiska Vjesnik, očekuje rješenje u sljedećih desetak dana. Tiskara je zbog neplaćenog duga već prijetila prestankom tiskanja Vjesnika, ali je odlučila pomaknuti rok naplate nakon obećanja Oaka.

Nije posve jasno što će se dogoditi s Vjesnikom ako propadne pokušaj prodaje. Prema nekima, natječaj će se ponoviti, a ne uspije li, stečaj je neminovan. Drugi pak smatraju da su otvorene sve opcije, pa tako i stečaj s preustrojem, tijekom kojeg bi se broj od 98 stalno zaposlenih radikalno smanjio, ali bi novine nastavile izlaziti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi