karijere

Jasminka Rojko nova izvršna direktorica važnog sektora u RBA

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 04.06.2018 12:14
  • Objavljeno 04.06.2018 u 12:10
Jasminka Rojko na novoj funkciji u RBA

Jasminka Rojko na novoj funkciji u RBA

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bozidar Babic

Jasminka Rojko imenovana je izvršnom direktoricom RBA sektora Poslovanja s velikim poslovnim sustavima i poduzećima u stranom vlasništvu. Funkciju je počela obnašati s prvim danom ovoga lipnja

Jasminka Rojko je ove godine završila Executive MBA program na Cotrugli Business School u Zagrebu, dok je titulu diplomiranog ekonomista stekla 1995. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pored poslijediplomskog studija, svoja je znanja usavršavala na brojnim stručnim seminarima, kongresima i radionicama iz segmenta financija i menadžmenta, u Hrvatskoj i u inozemstvu, priopćili su iz RBA.

Odmah po završetku fakulteta provela je nekoliko godina u realnom sektoru, a potom prelazi u Hrvatsku gospodarsku banku Zagreb gdje obnaša dužnost Stručnog suradnika za pravne osobe. Timu Raiffeisen banke pridružuje se 1999. gdje nastavlja graditi svoju karijeru, počevši kao referent za pravne osobe. Postaje zatim zamjenica podružnice Čakovec, a potom i direktorica. Direktoricom Regije za poslovanje s gospodarstvom i poduzetništvom postaje 2010. Pritom je uz vođenje regije bila uključena u brojne projekte RBA usmjerene prema unaprjeđenju poslovnih procesa i promjeni organizacije ovog segmenta poslovanja. Početkom listopada ulazi u Upravu Raiffeisen Factoringa kao članica, da bi potom preuzela funkciju predsjednice Uprave koju je obnašala do ovog imenovanja.

'Iskustvo i znanje koje sam godinama stjecala u RBA najkvalitetnija je podloga koju sam mogla dobiti za svoju novu radnu ulogu. Radujem se poslu i profesionalnim izazovima koji su preda mnom, kao i timu kolegica i kolega s kojima ću raditi. Vjerujem da ćemo zajednički postizati izvrsne rezultate, koristeći sve naše potencijale', rekla je Jasminka Rojko.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!