ODLIČNA GODINA

Jadran iz Crikvenice povećao prihode za 29 posto

13.06.2017 u 11:45

Bionic
Reading

Turistička tvrtka Jadran iz Crikvenice prošlu godinu je zaključila s 84,1 milijuna kuna prihoda, što predstavlja porast od 29,2 posto u odnosu na godinu ranije, i 4,8 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja što je porast od 82,9 posto u odnosu na 2015.

'Pozitivni poslovni rezultati Jadrana d.d. nakon izlaska iz stečaja rezultat su stabilne poslovne politike koja je rezultirala velikim investicijskim ciklusom s ciljem povećanja kvalitete smještajnih kapaciteta, a trendovi su pozitivni i u projekciji budućnosti', ističe se u propćenju iz Jadrana.

U strukturi prihoda prihodi od prodaje iznose 67,8 milijuna kuna što je  porast u odnosu na prošlu godinu od 11 posto kao i porast od 21,4 posto u odnosu na 2014. godinu.

Što se tiče ostalih poslovnih pokazatelja, EBITDA je u 2016. godini iznosila 13,8 milijuna kuna što je porast od 40,7 posto u odnosu na prethodnu godinu dok su postignute prosječne cijene noćenja 15% više nego lani.

Rast prosječnih cijena posebno je zabilježen u objektima kojima je podignuta kategorizacija, Jadranovim najvećim hotelima Omorika i Katarina.

'I upravo ta dva hotela, uz odlične rezultate postignute prošle godine, čine 2016. godinu još značajnijom za Jadran jer je u 2016. godini Jadran po prvi put dva hotela kategorizirao sa visoke četiri zvjezdice te su oplemenjeni dodatnim sadržajima poput SPA centra i kongresnim dvoranama u hotelu Katarina te kongresnim dvoranama i salom za vjenčanja u hotelu Omorika', navode iz kompanije.

U prošloj godini zaključen je i nadzor nad poslovanjem koji je proizašao iz stečajnog postupka obzirom da je Jadran dvije godine prije roka ispunio sve obveze iz stečajnog plana, a posebno se to odnosi na obvezu isplate po stečajnom planu od 30,5 milijuna kuna bivšim i sadašnjim radnicima koji su u potpunosti isplaćeni.