it kompanija

Ivana Šoljan nova članica Nadzornog odbora Spana

05.05.2023 u 13:12

Bionic
Reading

Iz Nadzornog odbora Spana odlaze Jasmin Kotur i Zvonimir Banek, ulaze Ivana Šoljan i Mirjana Marinković

Bivša članica Uprave HT-a, In2, Iskona i tadašnjeg EPH-a Ivana Šoljan predložena je za novu članicu Nadzornog odbora IT kompanije Span. O izboru Ivane Šoljan i Mirjane Marinković, koju je Uprava Spana također predložila za novu članicu Nadzornog odbora, dioničari kompanije glasat će na Skupštini društva zakazanoj za 14. lipnja ove godine, piše Jutarnji hr.

Iz Nadzornog odbora Spana tako odlaze Jasmin Kotur i Zvonimir Banek, koji su, prema pozivu skupštinarima Spana podnijeli ostavke. Do izbora novih članica nadzornog odbora dolazi, kako obrazlažu iz Spana, zbog potrebe za usklađivanjem s odredbama kodeksa Zagrebačke burze i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Podsjetimo, u rujnu 2021. Span je, kao prva hrvatska IT kompanija kojoj je to pošlo za rukom, izašla na burzu.

U prijedlogu imenovanja novih članica NO na mandat do 30. rujna 2024. Uprava ove IT kompanije navodi kako je Ivana Šoljan jedna od prvih privatnih poduzetnica u Hrvatskoj s iskustvom u pokretanju, financiranju i prodaji projekata u medijima, turizmu i telekomunikacijskoj industriji, kao i u upravljanju kompanijama. Direktorica je, odnosno članica Uprave, tvrtki Backstage Consulting, Include i Nest 01.