ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi u crvenom, u fokusu dionice Ericssona i Valamara

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u utorak je svjedočilo još jednom siromašnom danu po pitanju likvidnosti, dok su se dionički indeksi vratili u crveni teritorij

Indeks CROBEX je oslabio 0,3 posto na 1.606,6 bodova, čime je nastavio svoju cik-cak izvedbu, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 izgubio 0,8 posto na vrijednosti. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks sektora industrije zaključio s pozitivnim predznakom, i to od 0,2 posto, dok je gubitnike predvodio indeks turističkog sektora, koji je potonuo 1,3 posto.

Dionička likvidnost se zadržala na niskim razinama, te je protrgovano svega 3,7 milijuna kuna, bez ijednog milijunaša. Najbliže milijunskom prometu su bile dionice Ericsson Nikola Tesle, koje su s prikupljenih 938 tisuća kuna zaključile nepromijenjeno na 1.230 kuna. Nešto aktivnije je bilo i izdanje Valamar Riviere, koje je na prometu od 866 tisuća kuna potonulo 4,7 posto, vjerojatno zbog medijskih natpisa o pojavi zaraze koronavirusom među turistima, što je povećalo neizvjesnost prisutnu na tržištu.

Loše cjenovne izvedbe su imale i dionice Ingre, čija je cijena oslabila 3,5 posto, a slijede ih dionice AD Plastika i redovno izdanje Adrisa, s padom cijena od 1,8 posto i 1,4 posto.

Na strani dobitnika, dionice Varteksa su ojačale 9 posto, dionice Zagrebačke banke su porasle 1,6 posto, dok su dionice Atlantske plovidbe dobile 0,9 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana: Varteks +9,00% 10,90

Gubitnik dana: Valamar Riviera -4,65% 24,60

CROBEX: -0,34% 1.606,64

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.