kraj tjedna

Indeksi prekinuli seriju pada, promet oslabio

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: EPA / Autor: REHAN KHAN

U petak je domaće tržište kapitala prekinulo negativnu seriju od dva dana, te su CROBEX i CROBEX10 ojačali oko 0,8 posto.

Na tjednoj razini indeksi su ipak zaključili u crvenom, što je treći uzastopni tjedan pada, ali je korekcija bila znatno umjerenija nego rasprodaje na globalnim burzama.

Likvidnost je u petak potonula, na svega 4,6 milijuna kuna, što je najmanje u ovom tjednu. Investitori nisi bili previše motivirani za trgovanje, iako su kvartalni rezultati kompanija ponudili ponešto materijala, te je većina kompanija objavila svoja izvješća upravo krajem tjedna.

Trgovanje je prošlo bez milijunaša, a najlikvidnije izdanje je bila dionica Podravke sa oko 840 tisuća kuna prometa i rastom cijene od 1,8 posto, koja očito još uživa u benefitima dobrih kvartalnih rezultata.

Po prometu iznenađujuće slijedi dionica Dalekovoda koja je na 660 tisuća kuna prometa, najvišem u dva tjedna, upisala pad cijene od gotovo 4 posto, čime je priskrbila titulu gubitnika dana.

Titula dobitnika dana pak ide dionici Atlantske plovidbe, koja je skočila 9,6 posto, na gotovo pola milijuna kuna prometa, što je znatan oporavak nakon snažnih rasprodaja, koje uz manje prekide traju još od sredine kolovoza. Dobre izvedbe su imale i dionice Viktora Lenca i Đure Đakovića sa plusevima od preko 7 posto.

Dobitnik dana Atlantska plovidba +9,62 142,50

Gubitnik dana Dalekovod -3,95 6,80

Crobex +0,82 1.574,68

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!