ZAGREBAČKA BANKA

Indeksi nastavili pozitivan niz, dobitnik dana Optima Telekom

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu je bilo nešto življe, likvidnost je ojačala, a indeksi su nastavili s rastom

Oba indeksa, CROBEX, te njegova uža inačica indeks CROBEX10, su ojačali 0,3 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.752,38 bodova, što je njegova najviša razina u posljednja dva mjeseca. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks prehrambenog sektora zaključio u zelenom, i to s blagim rastom od 0,2 posto, dok je gubitnike predvodio indeks transportnog sektora, koji je oslabio 0,9 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Ukupan dionički promet je ojačao na 6,2 milijuna kuna, pri čemu je milijunski promet ostvarilo čak tri izdanja. Najviše se trgovalo dionicom Luke Ploče, koja je na prometu od 1,7 milijuna kuna zaključila nepromijenjeno na 368 kuna. Aktivno se trgovalo i dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1 milijun kuna ojačale 0,9 posto, a milijunski promet su ostvarile i dionice Maistre, čija je cijena ostala nepromijenjena na 300 kuna.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Optima Telekoma, koja je porasla 4,7 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Zagrebačke banke i Varteksa, čije su cijene ojačale redom 2,4 posto i 2,1 posto.

Na strani gubitnika, dionice Liburnia Riviera Hotela su izgubile 1,9 posto na vrijednosti, dok su dionice Atlantske plovidbe i Ericsson Nikola Tesle kliznule redom 1,8 posto i 0,5 posto.

Dobitnik dana:  Optima Telekom  +4,71%  1,78 kn

Gubitnik dana:  FTB Turizam  -6,83%  1.500,00 kn

CROBEX:   +0,27%  1.752,38 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.