TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi kliznuli u crveno, gubitnici dana Jadroplov i Agrokorove perjanice

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi je u srijedu bilo obilježeno nešto skromnijom likvidnošću u odnosu na prethodne trgovinske dane, a dionički indeksi su kliznuli u crveno

Indeks CROBEX je oslabio 0,1 posto na 1.857,69 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio pad od 0,4 posto. Sektorski gledano, jedino su indeksi građevinskog i prehrambenog sektora zaključili u zelenom, s rastom vrijednosti od 3,9 posto i 1 posto, dok je gubitnike predvodio indeks transportnog sektora, koji je potonuo nešto više od 3 posto.

Ukupan dionički promet je iznosio oko 8 milijuna kuna, a najviše se trgovalo dionicama Podravke, koje su na prometu od 2,7 milijuna kuna oslabile 0,4 posto. Aktivne su bile i dionice Jadrana, koje su na prvi dan trgovanja ostvarile promet od 1,8 milijuna kuna, zaključivši pri tome uz nepromijenjenu cijenu na 9 kuna, a slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma s prometom od samo 485 tisuća kuna te rastom cijene od 0,9 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Titulu gubitnika dana je pokupila dionica Jadroplova, koja je potonula 11,1 posto, a loš dan su imale i Agrokorove perjanice, Jamnica i Ledo, čije su cijene oslabile redom 7,1 posto i 6,7 posto.

Na strani dobitnika, dionice Ingre su zabilježile rast od 7,2 posto, dok su dionice Atlantic Grupe ojačale 3,5 posto.

Dobitnik dana: Ingra +7,22% 3,86

Gubitnik dana: Jadroplov -11,11% 33,60

CROBEX: -0,12% 1.857,69

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.