zlatna bilanca

Importanne Resort je najuspješniji poduzetnik u 2019. godini

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 22.09.2020 11:47
  • Objavljeno 22.09.2020 u 11:47
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić/PIXSELL

Financijska agencija danas je najuspješnijim poduzetnicima dodijelila nagrade Zlatna bilanca. Dodjela nagrada održana je po prvi puta digitalno, putem video streaminga na Fininoj internetskoj stranici u organizaciji Financijske agencije i pod pokroviteljstvom Vlade RH.

Sveukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini je tvrtka Importanne Resort d.o.o. iz Dubrovnika, ujedno i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnije poduzeće u 2019. godini u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Zlatna bilanca je nagrada koju Financijska agencija 12. godinu zaredom dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima u pojedinoj djelatnosti, prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u 5 kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik, najbolji među najboljima, izabire se prema tim kriterijima te ima najvišu ocjenu kreditnog rejtinga prema priznatim svjetskim standardima (usklađeno s Basel III smjernicama i MSFI 9 računovodstvenim standardom).

U izbor za Zlatnu bilancu za 2019. godinu, od 136.260 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava, ušlo je 4.008 poduzetnika, od toga 178 mikro, 2.582 malih, 1.005 srednjih i 243 velikih poduzetnika prema kriteriju veličine iz Zakona o računovodstvu, koji su ostvarili odlične poslovne rezultate te zadovoljili ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 16 najboljih tvrtki, koje je definirala Fina.

Najuspješnije poduzeće u 2019. godini u djelatnosti Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo je tvrtka Ugor d,o.o.; u djelatnosti Rudarstvo i vađenje tvrtka Radlovac d.o.o.; najuspješnije poduzeće u 2019. godini u djelatnosti Prerađivačka industrija je HS Produkt d.o.o.; u djelatnosti Opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija najuspješniji je HEP Proizvodnja d.o.o.; najuspješnije poduzeće u 2019. godini u djelatnosti Prijevoz i skladištenje je tvrtka Jadranska vrata d.d.; u djelatnosti Trgovina na veliko i na malo; popravak motornih vozila i motocikla najuspješnija je tvrtka H&M Hennes & Mauritz d.o.o.; u djelatnosti Građevinarstvo najuspješnija je tvrtka Iver d.o.o.; u djelatnosti Opskrba vodom; uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša najuspješnija je tvrtka Spectra - Media d.o.o.; u djelatnosti Pružanje smještaja te priprema i usluživanja hrane najuspješnija je tvrtka Importanne Resort d.o.o.; u djelatnosti Informacije i komunikacije najuspješniji je Microsoft Hrvatska d.o.o.; u djelatnosti Stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti tvrtka Zagrebinspekt d.o.o.; a sveukupni pobjednik, najuspješnije poduzeće prema financijskom rejtingu u 2019. godini je Importanne Resort d.o.o.

Ove godine, Fina je dodijelila nagrade u još 4 kategorije: za najuspješnijeg novog poduzetnika, za najuspješnijeg dugovječnog poduzetnika u 2019. godini, za najvećeg poduzetnika po ukupnom prihodu i za najuspješniju banku u 2019. godini. Tako je najuspješniji poduzetnik u 2019. tvrtka MV Reconnect d.o.o.; najuspješniji dugovječni poduzetnik Atlantic Grupa d.d.; najveći poduzetnik po ukupnom prihodu Ina d.d.; a najuspješnija banka u 2019. je Privredna banka Zagreb d.d.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!