PO UZORU NA VLADU

Hypo banka pomaže ZG holdingu u prodaji stanova

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 17.02.2011 16:59
  • Objavljeno 17.02.2011 u 13:59
SOPNICA JELKOVEC STANOVI MILAN BANDIĆ SESVETE

SOPNICA JELKOVEC STANOVI MILAN BANDIĆ SESVETE

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongračić

Zagrebački holding u suradnji s Hypo Alpe Adria bankom pripremio je poticajni model kreditiranja kupnje stanova u naselju Novi Jelkovec. Model predviđa kamatne stope od 4,98 posto (EKS 6,12 posto) do 5,80 posto (EKS 6,64 posto), ovisno o učešću kupaca, i Jamstveni fond ZG holdinga koji dužniku koji ostane bez redovnih mjesečnih primanja omogućuje mirovanje otplate u roku od najduže 18 mjeseci

Ugovor o povoljnijem kreditiranju gradskih stanova u sesvetskom naselju Novi Jelkovec potpisali su danas u sjedištu ZG holdinga Ivo Čović, predsjednik Uprave Holdinga i Markus Ferstl, predsjednik Uprave Hypo Alpe Adria banke.

Ponuđene kredite građani će moći realizirati po tri modela, od kojih će svaki imati fiksnu kamatnu stopu prve dvije godine. U tom razdoblju nominalna kamatna stopa za model A iznosi 4,98 posto (EKS 6,12 posto) uz učešće od 30 posto, za model B kamata iznosi 5,40 posto (EKS 6,35 posto) uz učešće od 15 do 30 posto, a za model C 5,80 posto (EKS 6,64 posto), uz učešće kupca od 0 do 15 posto od iznosa kupoprodajne cijene.

Cijena kvadratnog metra ovisi o kvadraturi i položaju stana, a kreće se od 1.149 do 1.295 eura po kvadratu. Od ukupno 2.713 izgrađenih stanova u naselju u prodaji je još oko 700 stanova.

Uz povoljnije kamatne stope, ZG holding kupcima jamči mirovanje otplate u slučaju ostanka bez redovnih mjesečnih primanja. Kako je pojasnio Čović, u takvim slučajevima na zahtjev dužnika otplata anuiteta se odgađa na rok od najduže 18 mjeseci, a u razdoblju moratorija kupac nema nikakvih troškova po kreditu.

Na novinarski upit hoće li Hypo banka i ZG holding prilagoditi kreditne uvjete, ukoliko Vladin model poticane stanogradnje bude povoljniji za građane, Čović je rekao da će u tom slučaju morati ponovno sjesti za stol i pregovarati

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi