stav poslodavaca

HUP: Neprihvatljivo je razinu procijepljenosti dovoditi u korelaciju s predmetnim potporama

15.07.2021 u 12:28

Bionic
Reading

HUP – Udruga malih i srednjih poduzetnika, kao najveća granska udruga u sastavu HUP-a, koja svojom strukturom predstavlja većinu poduzetnika korisnika potpora za očuvanje radnih mjesta, smatra neprihvatljivim razinu procijepljenosti dovoditi u korelaciju s predmetnim potporama.

Poslodavci ni na koji način nisu u mogućnosti natjerati svoje radnike na cijepljenje, niti bi takav potez bio zakonit, stoga se potpuno nepravedno pred poslodavce postavlja uvjet kojeg u startu ne mogu legalno ispuniti.

Vlada ovakvu mjeru može donijeti uz podršku socijalnih partnera ili bez nje, a jučerašnja odluka nema podršku HUP-a u cjelini i od nje se kao Udruga malih i srednjih poduzetnika ograđujemo, poručuju iz udruge poslodavaca.

'Svjesni smo važnosti procijepljenosti nacije radi ostvarenja što je veće moguće zaštite građana i završetka pandemije, no apeliramo još jednom na državu da implementira model kojim će građane individualno potaknuti na cijepljenje i djelovati prema svim segmentima društva, a ne samo prema poduzetnicima kojima se stvara novi administrativni namet koji će stvoriti val nezadovoljstva, dodatne podjele i nemire u našem društvu, a neće polučiti ostvarenje željenog cilja tj. veće ukupne procijepljenosti', stoji u priopćenju HUP-a.

Poslodavci očekuju novi sastanak s predstavnicima Vlade na kojemu će se uvažiti stavovi malih i srednjih poduzetnika koji čine većinu hrvatskoga gospodarstva i primarni su korisnici mjera za očuvanje radnih mjesta.

  • +12
Cijepljenje bez najave na Velesajmu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX