KONZULTACIJE S PRAVNICIMA

Roditelji odgojitelji o ukidanju potpore: Svaki potencijalni korisnik mjere još uvijek ima pravo predati zahtjev

10.07.2021 u 18:36

Bionic
Reading

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) reagirala je u subotu na najavu nove zagrebačke vlasti da će se mjera potpore roditelj-odgojitelj postupno ukinuti s obzirom da nije ostvarila demografski cilj. Priopćenje HURO-a donosimo u nastavku

'Dužnost nam je reagirati na nove informacije oko zagrebačke demografske mjere roditelj odgojitelj.

Sadašnja vlast je u predizbornoj kampanji najavila stopiranje zahtjeva za nove korisnike i sad je odlučila da će o tome donijeti odluku na jednoj od budućih sjednica Skupštine grada Zagreba. Sve dok se ne objavi prijedlog odluke na koji način planiraju stopirati nove korisnike (moratorij, stopiranje i sl.), o čemu ćemo se tada očitovati, i ta odluka izglasa, svaki potencijalni korisnik ima pravo predati zahtjev i ako zadovoljava uvjete očekivati pozitivan zaključak o korištenju mjere.

Ujedno, za postojeće korisnike se najavljuje da je nacrt nove odluke na stolu, pa se o tome možemo izjasniti kad iznesu eventualne izmjene u javnost.

U tom periodu mi smo u fazi konzultacija s našim pravnim timom', stoji u očitovanju HURO-a o najavi stopiranja prihvata novih zahtjeva za mjeru roditelj odgojitelj.

Forum mladih SDP-a i Joško Klisović Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović najavio je u subotu da će se mjera potpore roditelj-odgojitelj postupno ukinuti budući da nije ostvarila demografski cilj. Novac će se preusmjeriti na vrtiće i u druge gradske projekte koji se tiču djece, mladih, obitelji i zapošljavanja, istaknuo je.

Naveo je kako u vrtićima Zagreb ima oko 35.000 djece i dodao da se za to ulaže puno manje nego što se ulaže u mjeru roditelj-odgojitelj koja je narasla na 500 milijuna kuna s početnih 70 milijuna.

  • +3
Konferencija za medije Foruma mladih SDP-a s Joškom Klisovićem Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX