MIŠKOVIĆEVA DELTA

Htjeli smo ući u Podravku, ali ne 'neprijateljski'

23.09.2009 u 14:22

Bionic
Reading

U Delta Holdingu, čiji je vlasnik najmoćniji srpski poslovni čovjek Miroslav Mišković, u izjavi za tportal potvrdili su da su bili zainteresirani za kupovinu Podravke, ali da politička klima u Hrvatskoj stvara goleme probleme pokušajima prodora srpskog kapitala

'Kompanija Delta nikada nije krila liderske ambicije u prehrambenoj industriji u regiji. U tom smislu, Delta je bila prije tri godine zainteresirana za kupovinu Podravke. Podravka ima brend, mi jak maloprodajni lanac i izlaskom na tržišta u regiji dobili bi mnogo i Podravka i Delta. To nitko nije doživio kao ekonomsko pitanje, nego su se pomiješali brojni drugi utjecaji', kazala je za tportal Jelena Krstović, direktorica korporativnih komunikacija Delta Holdinga.

Naime, u Delti ističu da je u Hrvatskoj problem kada srpske kompanije pokazuju interes za ulazak na tržište, a istodobno hrvatske kompanije bez problema uspijevaju poslovati u Srbiji.

Jelena Krstović

U tom kontekstu upozoravaju i na nedavni istup gradonačelnika Splita Željka Keruma na HRT-u, koji 'jasno pokazuje da hrvatska javnost još nije spremna za dolazak srpskog kapitala'.

'Mislimo da ni danas javno mnijenje u Hrvatskoj nije spremno za dolazak srpskog kapitala. To ilustriraju i pojedinačni, javno izrečeni negativni stavovi, kao što je nedavno bio nastup gradonačelnika Splita na Hrvatskoj televiziji. Međutim, vjerujemo da će službena hrvatska politika nastaviti sa unaprijeđenijem poslovne klime za srpske kompanije,' komentiraju u Delti.

Kada je u pitanju hrvatsko tržište, Deltine poslovne ambicije su i dalje fokusirane prije svega na prehrambenu industriju, maloprodaju i tržište nekretnina.

'Delta je, naglašavamo, uvijek i samo razmišljala tržišno i ekonomski. Nadamo se da će to uvidjeti i hrvatska javnost i da će se uspostavljanjem standarda i principa koji važe u EU stvoriti svi uvjeti za nesmetani ulazak i poslovanje ne samo Delte, već i drugih srpskih kompanija', poručili su iz Delte.