KONFERENCIJA ZAGREBAČKE BURZE

HT nagrađen za najbolje odnose s ulagačima

29.10.2010 u 11:25

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom osvojio je nagradu za najbolji odnos prema investitorima, a brokerskoj kući Erste vrijednosni papiri pripala je nagrada za najbolji promet u 2009. godini. Nagrade su dodijeljene na otvaranju 20. konferencije Zagrebačke burze, koja se održava u Šibeniku

Uime Hrvatskog Telekoma nagradu za najbolje odnose s ulagačima, koju je dodijelio Poslovni dnevnik, primila je Erika Kašpar, direktorica Sektora za korporativne komunikacije i odnose s investitorima Hrvatskog Telekoma.

'Komunikacijom s investitorima nastojimo formirati realnu sliku o stanju i potencijalu kompanije te doprinijeti njezinoj fer evaluaciji. Kako je dobra komunikacija po definiciji dvosmjerna, važno nam je čuti što nam investitori imaju reći te cijenimo njihove ocjene i sugestije jer nam mogu pomoći da budemo bolji, kako u poslovanju, tako i u komunikaciji', poručila je Erika Kašpar primajući nagradu.

Za primjerene odnose s investitorima, uz Hrvatski Telekom, nagrađeni su Ericsson Nikola Tesla i Atlantic grupa. U ime Ericssona, koji se našao na drugom mjestu, nagradu je primila predsjednica uprave kompanije Gordana Kovačević. Treće mjesto pripalo je Atlantic grupi, a nagradu je primila Maja Barać-Adrinek, voditeljica Odjela za odnose s javnošću.

Za nagrade se natjecalo dvadesetak kompanija, one čije se dionice nalaze u sastavu dioničkog indeksa Crobex10 te one čije su dionice u dva najviša burzovna segmenta tržišta, na Službenom tržištu i Prime marketu.

Nagrade su dodijeljene na temelju ocjenjivanja koje uključuje podatke Zagrebačke burze o poštivanju pravila o objavljivanju materijalno značajnih informacija, kao i redovitih financijskih izvještaja, ali i ankete provedene među institucionalnim investitorima i novinarima poslovnih medija.

Zagrebačka burza dodijelila je i nagrade brokerskim kućama za najbolje promete u 2009. godini. Prvo mjesto pripalo je Erste vrijednosnim papirima, drugo PBZ-u, a treće Hita vrijednosnicama.