13. Job Fair

Hrvatski Telekom na sajmu poslova studente iznenadio velikom novošću

23.05.2018 u 12:14

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva (FER) u srijedu se održava 13. Job Fair, sajam karijera koji organiziraju Centar karijera FER-a i studenata KSET-a, kao i članovi Saveza studenata FER-a. I ove godine jedan od najposjećenijih bio je štand HT Grupe, koju čine Hrvatski Telekom (HT), Combis i Iskon

Najveći domaći pružatelj telekomunikacijskih usluga predstavio je studentima svoje brojne tehnološke inovacije, poput mrežne tehnologije NB-IoT, machine learning aplikacija i rješenja za Smart City, a posebna atrakcija bila je robotica Pepper.

'Job Fair je prilika koju ne propuštamo. Važno nam je predstaviti se kao HT Grupa kako bismo studentima pokazali naš cijeli sklop kompanija, od velike korporacije pa do manjih i agilnijih tvrtki kao što su Combis i Iskon. Ono što nas diferencira od većine ostalih to je što studentima nudimo mogućnost međunarodne karijere. I to ne samo odlazak u inozemstvo, već i priliku da rade na velikim internacionalnim projektima iz Hrvatske', istaknula je Marija Felkel, članica Uprave Hrvatskog Telekoma zadužena za ljudske resurse.

Novost je to da Hrvatski Telekom ove godine prvi put nudi studentima priliku da odrade ljetnu praksu koja se posebno plaća. Dosad su već pristigle ponude 20-ak zainteresiranih.

'To nije praksa na kojoj studenti kuhaju kavu i kopiraju, već im dajemo šansu da rade na konkretnim projektima. Iako imamo određene selekcijske kriterije, potrudit ćemo se svima osigurati praksu u nekoj od naših kompanija', rekla je Felkel.

U prosjeku studenti ljeti u HT-u rade oko mjesec dana, za što će im, po prvi put, biti plaćeno 1700 kuna.

  • +4
Job Fair 2018. Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Veliki interes na ovogodišnjem Job Fairu izazvala je nagrada igra Iskona, odnosno smart kviz u kojem su najbolji nagrađeni besplatnim mobilnim internetom na godinu dana.

'Ovakvi sajmovi su odlična prilika da se predstavimo mladim ljudima kao inovativna kompanija. Istaknula bih naš Iskon lab u kojem razvijamo razna nova tehnološka rješenja te u kojem ima mjesta za studente FER-a i drugih sličnih fakulteta', izjavila je Iva Vukšić, voditeljica marketinga u Iskonu.

Job Fair održava se još u četvrtak. Ukupno na sajmu sudjeluju 103 kompanije iz Hrvatske i inozemstva, a očekuje se više od 3000 posjetitelja.

Studenti imaju mogućnost pohraniti svoj životopis u FER-ovu Job Fair bazu životopisa. QR kod koji dobiju na mobitel služi im kao FER Job Fair posjetnica tijekom sajma i omogućava poslodavcima da ih zapamte i kasnije lakše pronađu u hrpi životopisa.

Studentima pak FER Job Fair posjetnice omogućuju da sebi označe koje su ih se tvrtke - iz IT-a, telekomunikacija, financijske i automobilske industrije, energetike, marketinga i prodaje te drugih industrija - dojmile i tako sami istraže u kojem smjeru žele razvijati svoju karijeru.