investijcijski forum

Hrvatska će u Pekingu biti u fokusu kineskih investitora

24.10.2018 u 16:04

Bionic
Reading

Organizacija UN-a za industrijski razvoj, Međunarodni centar za prijenos i promociju solarne tehnologije Hrvatsku (UNIDO-ISEC) 3. studenoga u Pekingu organizira investicijski forum kojemu će u fokusu biti Hrvatska

Angažman UNIDO-ISEC-a izazvao je interes najvećih kineskih kompanija te velikih međunarodnih kompanija za direktne investicije u Hrvatsku. Osim najvećih kineskih kompanija, interes za investicije u Hrvatsku pokazuju i kompanije iz Indonezije, Australije, Novog Zelanda i mnogih drugih zemalja, piše SEEbiz.

Očekuje se da će tijekom foruma neki od ugovora biti i potpisani te da će se investicije uskoro početi realizirati. Po prvi je puta jedna država, Hrvatska, dobila čast i priznanje da bude u fokusu investicijskog foruma u organizaciji UNIDO-ISEC-a.

Ovaj Forum je zapravo oživotvorenje prakse održivog razvoja UN-a i višestruke diplomacije kojom su inicirane tvrtke diljem svijeta i Kine da obrate pozornost na investicijski potencijal te mogućnost direktnih ulaganja u razvojne projekte jedne zemlje, u ovom slučaju Hrvatske.

Upravo to je motiviralo investitore te je većina njih potvrdila spremnost na direktna ulaganja, a iznos iskazanog interesa premašuje 13 milijardi dolara.