PROBLEMATIČNA NAPLATA OGLASA

HRT digao kratkoročni kredit za isplatu plaća

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.04.2009 09:04
  • Objavljeno 09.04.2009 u 09:03
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iako su prihodi od RTV pristojbe redovni, problem je s naplatom oglasnog prostora, pa je HRT prije nekoliko dana morao podići kratkoročni kredit kako bi isplatio plaće

Hrvatska radiotelevizija morala je prije nekoliko dana podići kredit kako bi mogla isplatiti plaće djelatnicima. Tu je informaciju Poslovnom dnevniku potvrdio glasnogovornik HRT-a Janos Römer, ali nije htio reći o kojem se iznosu radi.

'Kao što je to slučaj s mnogim poslovnim subjektima, HRT je iskoristio mogućnost uzimanja kratkotrajnog kredita za potrebe tekuće isplate,' rekao je Römer dodajući kako HRT planira taj kredit vratiti unutar nekoliko dana.

Javna televizija za troškove osoblja izdvaja oko 530 milijuna kuna, što znači da bi mjesečno zaposlenici i vanjski suradnici HRT trebali stajati oko 44 milijuna kuna. Na Prisavlju nisu htjeli otkriti koliko im je novaca nedostajalo za isplatu plaća, niti gdje su se zadužili. Zaposleni su plaće dobili 6. travnja, samo dan kasnije nego što to obično dobivaju.

Kako su prihodi od RTV pristojbi redovni, a pored toga od ožujka im po toj stavci stiže više novaca jer je pristojba poskupila pet kuna, čini se da javna televizija ima problem s naplatom oglasa.

Prema ovogodišnjim planovima HRT-ovu blagajnu trebalo bi od pristojbe stići 1,125 milijardi kuna (temeljeno na procjeni da će pristojba iznositi 77, a ne sadašnjih 78 kuna) dok od marketinga planiraju zaraditi 480 milijuna kuna. Marketinški prihodi tako bi trebali rasti za oko 8 posto, što je većina članova Programskog vijeća HRT-a smatrala nerealnim.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi