pokrenut predstečaj

Horvat: Zabrinut sam za stanje u Brodotrogiru, o Uljaniku ništa novo

04.04.2019 u 11:57

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je u četvrtak prije početka sjednice Vlade da je zabrinut za Brodotrogir u kojem je pokrenut predstečajni postupak, te gradnju Jadrolinijinih brodova u Puli i Rijeci vidi kao realno moguću

Na konstataciju novinara kako je pokrenut predstečaj Brodotrogira, koji s Uljanikom povezuje angažman Danka Končara te na pitanje je li to smjer u kojem brodogradnja ide, Horvat je kazao da "ne želi špekulirati što i kako s gospodinom Končarom". Istaknuo je da je zabrinut za stanje u Brodotrogiru isto kao i za svako poduzeće koje je u predstečajnom postupku.

"On (Končar) je u jednom trenutku bio odabran kao potencijalni strateški partner, pa je nakon toga Uprava odlučila njega zamijeniti s nekim drugim imenom. To su po meni realne situacije i događat će se i u budućnosti", naglasio je ministar.

Upitan kada se mogu očekivati nove informacije vezane uz Uljanik, rekao je da nema novih informacija, ali i da mu je Jadrolinija i dalje u fokusu te da projekt gradnje njezinih brodova u Puli i Rijeci vidi "čak i kao realno moguć".

Trgovački sud u Splitu u srijedu je otvorio predstečajni postupak nad Brodotrogirom, koji je 8. ožujka podnio prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka, ali je Sud tada zatražio dopunu jer nije bio dostavljen i plan restrukturiranja.

Taj je plan sada dostavljen i objavljen na e-oglasnoj, a pokazuje da je Brodotrogir d.d. u vlasništvu (95,24 posto) Kermas energije, tvrtke kojoj je vlasnik Danko Končar, te da je krajem veljače zapošljavao 84 radnika. 

Brodotrgoir d.d. u stopostotnom vlasništvu ili 51-postotni udio ima u 12 tvrtki, a grupa zapošljava oko 700 radnika.

  • +16
Darko Horvat Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL