traži nove modele

Horvat okrenuo ploču po pitanju Jadrolinije: Bit će javni natječaj za obnovu flote

03.04.2019 u 11:38

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak je rekao da će Jadrolinija morati obnoviti svoju flotu putničkih brodova i da bi bilo dobro da ju se izuzme iz javne nabave kako bi se ti trajekti mogli naručiti od hrvatskih brodogradilišta. No, nakon što je tportal objavio tekst u kojem smo pojasnili koliko je teško izuzeti tvrtku iz javne nabave, ministar je okrenuo ploču

Da bi se neka tvrtka izuzela ih procedure javne nabave potrebno je tražiti odobrenje Europske komisije koje je vrlo teško dobiti i koje se daje samo u iznimnim situacijama, primjerice ako javna nabava ugrožava neki aspekt nacionalne sigurnosti.

<<Horvat želi da se brodovi za Jadroliniju grade bez natječaja u Hrvatskoj. To bi se moglo ostvariti samo pod jednim uvjetom>>

Danas su novinari na Markovom trgu upitali Horvata što će biti s obnovom Jadrolinijine flote, na što je on odvratio kako će oni obnovu trebati i kako će oni platiti brodove koje naruče.

Na pitanje treba li za to raspisati javni natječaj, Horvat je novinara Nove TV Mislava Bagu pitao što on misli i treba li natječaja biti. Nakon što mu je Bago rekao kako misli da je natječaj potreban, Horvat mu je rekao: Onda će natječaj biti.

Dodatno, Horvat je upitan zašto je tako 'izletio' po pitanju Jadrolinije i zašto svaki dan ima neke nove ideje, Horvat je kratko odvratio kako svaki dan traži nove modele.