PRVI POTEZI

Horvat: Investitore treba tražiti, ne smijemo spavati

25.05.2018 u 19:57

Bionic
Reading

Novi ministar gospodarstva Darko Horvat gostujući u Dnevniku rekao je kako je optimist glede postizanja nagodbe vjerovnika Agrokora. Naglasio je da ima povjerenja u izvanrednu upravu i vjeruje da će se nagodba postići do zadanog roka, ali nije želio špekulirati što će se dogoditi u slučaju ako se ne postigne

Govoreći o dokapitalizaciji Petrokemije ministar je rekao kako vjeruje da će se to dogoditi do sredine kolovoza. Imamo dosta zainteresiranih i vjerujem da će to biti jedan od problema koji će se sretno riješiti. Rekao je i kako je uprava Ine donijela odluku o namjeri sudjelovanja u dokapitalizaciji Petrokemije.

Komentirajući podatak koji govori da smo po konkurentnosti na samom dnu ljestvice, ministar Horvat je rekao kako investitore treba tražiti, ne smijemo spavati i očekivati da će doći sami. Treba ih promno izabrati i stvoriti im okruženje da onog trenutka kad dođu, budu sretni što su u Hrvatskoj.

Govoreći o brodogradnji, ministar je podsjetio kako je ona privatizirana i da je u nju injektiran velik iznos državnih potpora. Ona se u Hrvatskoj neće dogoditi i razriješiti bez mišljenja Europske komisije, istaknuo je ministar.

Darko Horvat Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL