izvršni direktor

Hoettges: Deutsche Telekom je otporan na pandemiju

19.06.2020 u 14:20

Bionic
Reading

Deutsche Telekom ostvarit će ciljeve zacrtane za ovu godinu unatoč pandemiji, ustvrdio je u petak izvršni direktor Tim Hoettges, najavljujući i borbu za vodeću poziciju na američkom tržištu

Hoettges je na skupštini dioničara potvrdio procjenu prema kojoj bi DT ove godine trebao ostvariti prilagođenu dobit prije kamata, poreza i amortizacije bez troškova najamnina (EBITDA AL) od 25,5 milijardi eura, kada se isključi poslovanje u SAD-u.

Prognoza je objavljena sredinom veljače, prije no što se koronavirus proširio po cijelom svijetu. Uprava je predložila i isplatu dividende za 2019. godinu od 60 eurocenti po dionici.

Kompanija je otporna na pandemiju, naglasio je izvršni direktor, dodajući da će ažurirati izglede u drugom tromjesečju kako bi uračunali utjecaj kupnje američkog Sprinta.

DT-ova američka podružnica T-Mobile kupila je Sprint za 23 milijarde dolara. Spajanje je dovršeno u travnju, učvrstivši T-Mobileovu poziciju trećeg mobilnog operatera u SAD-u, nakon AT&T-a i Verizona.

"U SAD-u ćemo postati broj jedan", rekao je Hoettges dioničarima.

„Želimo nastaviti rasti - to vrijedi za prihode, dobit i slobodni novčani tok“, naglasio je.

Obećao je i da će Deutsche Telekom postati vodeća tvrtka u Njemačkoj i Europi kada je u pitanju tehnologija optičkih vlakana i da će biti lider na području mobilnih mreža nove generacije 5G.