POSLODAVCI PRITIŠĆU BANSKE DVORE

Hoće li Šuker i danas biti bijesan?

12.03.2010 u 06:53

Bionic
Reading

U Banskim dvorima danas će se održati drugi sastanak između predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Vlade na temu novih mjera za borbu protiv gospodarske krize

Na prošlotjednom susretu HUP-ovci su od vladajućih zatražili da PDV vrate na 22 posto, ukinu krizni porez, smanje doprinose i parafiskalne namete, prodaju državne nekretnine i poduzeća te promijene radno zakonodavstvo.

Uglavnom sve ono na čemu poslodavci već mjesecima inzistiraju s tom razlikom što su ovaj put, moglo se čuti iz njihovih krugova, prema Vladi bili mnogo oštriji i kritičniji. Posebno burno na njihove prijedloge da se smanje doprinosi, otkrili su HUP-ovci, reagirao je ministar financija Ivan Šuker

Na današnjem sastanku očekuje se odgovor premijerke Jadranke Kosor na zahtjeve HUP-a, te bi Vlada naredni tjedan trebala izaći s pet do deset novih srednjoročnih i dugoročnih mjera za izvlačenje zemlje iz krize.

Može se očekivati da će današnji susret proći u mirnijim tonovima prvenstveno zbog jučerašnje Vladine odluke da se od 1. srpnja ukine prva stopa kriznog poreza od dva posto na primanja od tri do šest tisuća kuna.

Predsjednik HUP-a Damir Kuštrak pozdravio je jučer taj potez ocijenivši ga dobrim, ali je rekao i da očekuje da će 'uslijediti i drugi odlučni potezi'.