AKCIJA USKOKA

HNB prati situaciju oko Karlovačke banke

11.04.2013 u 09:16

Bionic
Reading

Hrvatska narodna banka (HNB) upoznata je s akcijom DORH-a i USKOK-a koja obuhvaća neke dioničare i bivše članove Uprave Karlovačke banke d.d. u istrazi u vezi s počinjenjem više kaznenih dijela zloupotrebe položaja i ovlasti i udruživanja u zajedničko djelovanje osumnjičenih za nanošenje štete za banku u iznosu od oko 38 milijuna kuna, priopćeno je u srijedu iz HNB-a.

"Hrvatska narodna banka prati razvoj događaja vezanih za istragu, komunicira s DORH-om i Upravom Karlovačke banke d.d. Prema tim saznanjima, spomenuta akcija odnosi se na zbivanja koja nemaju neposrednog utjecaja na iskazano knjigovodstveno stanje Karlovačke banke d.d. kao ni na sustav korporativnog upravljanja u banci", navodi se u priopćenju.

O daljnjim zbivanjima, koja bi se eventualno ticala nadležnosti središnje banke, HNB će, po potrebi, informirati javnost, zaključuje se u priopćenju.

USKOK je danas objavio da je nakon dugotrajne istrage zbog sumnje u izvlačenja novca iz Karlovačke banke, policija podnijela kaznenu prijavu protiv osam osoba, među kojima su članovi uprave i dioničari te banke, ali i tvrtka koja je sudjelovala u navodnim nezakonitostima.