ZBOG SMANJENJA DOPRINOSA

HGK zamrzava plaće zaposlenika

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.12.2008 14:17
  • Objavljeno 09.12.2008 u 14:00
vIDOŠEVIĆ1

vIDOŠEVIĆ1

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Hrvatska gospodarska komora u 2009. godini zamrzava plaće svojih zaposlenika i smanjuje komorske doprinose svojih članica za 25 posto čime će ostvariti tri milijuna eura manje prihode, najavio je predsjednik komore Nadan Vidošević na današnjoj skupštini

Visina godišnje obveze izračunavala bi tako da se ukupni prihod iz 2007. godine pomnoži stopom od 0,0075 posto, a članice bi mjesečno uplaćivale dvanaestinu godišnje obveze, piše Večernji list.

Na skupštini je istaknuto da velike ekonomske promjene na globalnom tržištu, a čiji se negativni trendovi osjećaju u cijelom svijetu, u idućim poslovnim godinama i pred HGK stavljaju nove izazove.

Isto tako, Vidošević je prokomentirao i 'packe' upućene iz Banskih dvora zbog nedavnoga raskošnog domjenka u svjetlu Vladine najave 'stezanja remena'.

Vidošević je istaknuo da još nije imao prilike razgovarati s ministrom Šukerom, no najavio je da će mu reći da su na dotičnom domjenku promovirani hrvatski proizvodi i akcija Kupujmo hrvatsko.

Zaključio je da je vrijeme za 'ekonomski nacionalizam' koji ne uključuje nikakvo desničarenje ni busanje u prsa, nego kupovanje domaćih proizvoda kako bi se pomoglo nacionalnoj ekonomiji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi