TURIZAM I NEKRETNINE

HGK kreće u velike investicije: Zgrada u Splitu postaje hotel, obnova motela u Rijeci i izgradnja kongresnog centra u Zagrebu

14.12.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Hrvatska gospodarska komora objavila je javni poziv partnerima za suradnju na tri nekretninsko-turistička projekta u Zagrebu, Splitu i Rijeci

HGK traži partnere koji će joj pomoći u sektoru turizma, točnije u preuređenju poslovne zgrade u Splitu na adresi Trumbićeva 4.

Riječ je o poslovnom prostoru koji će se prenamijeniti u 'gradski hotel određenog smještajnog kapaciteta u skladu s primjenjivim uvjetima prostornog uređenja'.

Drugi projekt također je turistički i odnosi se na rekonstrukciju motela Panorama u turističko edukacijski centar – MEKCI u Rijeci, na adresi Pavlovac 2. Zgrada je to koja ima status kulturnog dobra.

Od partnera u ova dva posla očekuje se da će investirati pola novca potrebnog za dovršetak projekta, a točne vrijednosti definirat će se s partnerima, jednom kad ih se pronađe.

Treći projekt odnosi se na izgradnju poslovno - konferencijskog centra koji će u zapravo biti uredska zgrada s konferencijskim centrom i popratnim sadržajima (ugostiteljsko - trgovački sadržaji, prostorije za vježbanje, osiguranje, namjenski parking, punionice električni vozila i drugi sadržaji) koji će se definirati prilikom izrade projektne dokumentacije.

Projekt se planira realizirati na površini od 7.000. - 12.000 kvadrata odnosno ukupne izgrađenosti oko 25.000 kvadrata korisnog prostora.

Predložena lokacija mora biti na području Grada Zagreba, u zoni javnog gradskog prijevoza, ali HGK zadržava isključivo pravo odabira lokacije. Kao i turističkim projektima i ovdje se od potencijalnog partnera očekuje da pokrije 50 posto investicije svojim kapitalom. Ako ste zainteresirani za suradnju s komorom, više detalja možete pronaći OVDJE.