TKO JE DAO NALOG?

HFP traži očitovanje Borova o pozajmicama

13.10.2009 u 08:56

Bionic
Reading

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) zatražio je danas od Uprave i Nadzornog odbora tvrtke Borovo detaljno izvješće o utrošku 95 milijuna kuna pozajmice za provedbu Programa financijske konsolidacije te tvrtke, kao i hitno očitovanje vezano za pozajmicu Borova Gradu Županji

Hrvatski fond za privatizaciju nikad nije dao ni usmeni ni pisani nalog Upravi društva Borovo da gradu Županji da bilo kakvu pozajmicu, navodi se u priopćenju HFP-a u kojem se demantiraju navodi predsjednika Uprave Borova Mirka Ćavare iznijeti u jednom dnevnom listu, a prema kojima je nalog o pozajmici od dva i pol milijuna kuna gradu Županji stigao iz HFP-a. Ta je pozajmica, po navodima u medijima, dana prošle godine, a još nije vraćena.

HFP u današnjem reagiranju ističe da je od Uprave i Nadzornog odbora Borova, tvrtke u 100-postotnom državnom vlasništvu, zatražio hitno pismeno očitovanje vezano za pozajmicu Borova Gradu Županji.

Nadalje je Hrvatski fond za privatizaciju od Uprave i Nadzornog odbora Borova zatražio detaljno pisano izvješće o provedbi Programa financijske konsolidacije, s posebnim naglaskom na analizu utroška iznosa od 95 milijuna kuna koje je ta tvrtka dobilo kao pozajmicu radi realizacije Programa konsolidacije.

Hrvatski fond za privatizaciju će, temeljem dobivenog očitovanja odlučiti o poduzimanju odgovarajućih radnji, navode iz HFP-a.