FOND S GREŠKOM

Hanfa naložila Questusu usklađivanje s prospektom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.01.2011 16:41
  • Objavljeno 17.01.2011 u 16:41
borislav škegro

borislav škegro

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Društvo za upravljanje Quaestus Invest d.o.o. obavijestilo je kroz priopćenje kako je 14. siječnja zaprimilo rješenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga od 13. siječnja kojim mu se nalaže da ulaganje imovine zatvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom za ulaganje u nekretnine Quaestus Nekretnine d.d. uskladi s Prospektom Fonda tako da smanji ulaganja u tvrtke koje svoje poslovanje temelje na nekretninama kao platformi za ostvarenje poslovne strategije sukcesivno do najviše 30 posto do 30. rujna 2012. godine

U priopćenju stoji kako se društvu upućuje da ne dokapitalizira društva u kojem Fond već ima udio bez stjecanja većeg udjela u takvim društvima.

Društvo također treba ukloniti sadašnji portfelj vrijednosnih papira iz imovine Fonda. Dodatno, društvu se nalaže izrađivati konsolidirane financijske izvještaje za ulaganja u udjele društva čiji je predmet poslovanja isključivo ili pretežito stjecanje i prodaja, iznajmljivanje i zakup nekretnina te upravljanje nekretninama te za potrebe njihova iskazivanja, evidentiranja, priznavanja i mjerenja sukladno Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja i poslovnim evidencijama Fonda tretirati ih kao društva, a ne nekretnine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi