u uljaniku

Hadžić nakon četverosatnog sastanka: Kineze zanimaju tehnologija i specijalni brodovi

30.04.2019 u 15:34

Bionic
Reading

Izaslanstvo kineske kompanije CSIC u utorak je četiri sata razgovaralo s članovima Uprave i Nadzornog odbora Uljanika, a Kineze prvenstveno zanimaju tehnologija i brodovi za specijalne namjene, izjavio je nakon sastanka član Uljanikova Nadzornog odbora Samir Hadžić

"Zadovoljan sam što postoji još netko tko je zainteresiran za oba brodogradilišta, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Teme razgovora bazirale su se na prošlosti, sadašnjost i budućnost brodogradilišta u Puli i Rijeci, gradnji brodova i na samoj tehnologiji, što bi zapravo i trebala biti tema razgovora nekoga koji se zanima za brodogradnju", kazao je Hadžić po završetku razgovora.

Ustvrdivši kako su razgovori bili sadržajni i kako je osobno zadovoljan sastankom, Hadžić je istaknuo kako su Kinezi tijekom razgovora iskazali interes prvenstveno za tehnologiju i za brodove za specijalne namjene koje je Uljanik gradio do sada.

"Njima kapaciteti nisu potrebni, koliko sama tehnologija", poručio je Hadžić dodavši kako se na sastanku nije razgovaralo o novcu ni o bilo kakvom međufinanciranju.

  • +25
Predstavnici China Shipbuilding Industry Corporationa obišli su brodogradilište Uljanik Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Međutim, smatra on, Kinezi su tražili konkretne odgovore, dubinski su analizirali svaku stavku a, kako je rekao, "kada će donijeti konačnu odluku, to znaju samo oni".

"Ne možemo mi nikoga prisiljavati da donese konačnu odluku u kratkom roku. To je proces koji trebaju provesti, no nadam se da neće proći puno vremena, jer radnici u Puli i Rijeci nemaju više vremena za čekanje", poručio je Hadžić.

Na sastanku su sudjelovali članovi visokog kineskog izaslanstva China Shipbuilding Industry Corporationa na čelu s predsjednikom uprave Huom Wenmingom, a na njemu je bio i pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak.

Nakon Pule, kinesko izaslanstvo otputovalo je u Rijeku gdje će posjetiti Brodograilište 3. maj.