glavna skupština dioničara

Gubitak Jamnice i Zvijezde pokrit će se iz zadržane dobiti, Todorićima uskraćena razrješenica

  • Autor: V. Ma./Hina
  • Zadnja izmjena 29.11.2017 08:21
  • Objavljeno 28.11.2017 u 18:26
Jamnica

Jamnica

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Dioničari Jamnice i Zvijezde na glavnim su skupštinama održanim u utorak odlučili su da se prošlogodišnji gubici tih kompanija pokriju iz zadržane dobiti ranijih godina, dok će se gubitak PIK Vinkovaca, prema odluci glavne skupštine, pokriti na teret budućeg poslovanja

Gubitak Jamnice iz prošle godine, u iznosu od 335,9 milijuna kuna, pokrit će se iz zadržane dobiti ranijih godina, odlučili su dioničari na glavnoj skupštini.

Dioničari su na skupštini, koju je Uprava sazvala na zahtjev izvanrednog povjerenika Agrokora, dali razrješnicu Upravi tvrtke kojom se odobrava rad i način na koji su vodili društvo u 2016. godini.

Razrješnica je dana članovima Nadzornog odbora Mislavu Galiću, Aniti Benić i Josipu Jurmanoviću, dok je uskraćena razrješnica Ivici i Anti Todoriću te Tomislavu Lučiću.

I dioničari Zvijezde su na današnjoj glavnoj skupštini odlučili da se prošlogodišnji gubitak te tvrtke, koji je iznosio 125 milijuna kuna, pokrije iz zadržane dobiti. 

Dioničari Zvijezde dali su i razrješnicu članovima Uprave za prošlu godinu, a razrješnicu su dobila i tri člana Nadzornog odbora - Manuela Ćelić Marušić, Damir Vrenko i Dražen Kocijan, dok razrješnicu nisu dobila dva člana NO-a - Ivica Todorić i Tomislav Lučić.

  • +7
  • +4

Ivica Todorić sa suprugom u Londonu

Izvor: Cropix / Autor: WENN.com / CROPIX

Glavnu skupštinu za danas je sazvao i Ledo, no do 18 sati iz te kompanije nisu putem Zagrebačke burze izvijestili o odlukama. 

Jučer je, pak, održana skupština PIK-a Vinkovci, a danas su iz te tvrtke izvijestili da su dioničari odlučili da se gubitak iz 2016. godine, koji je iznosio 211,16 milijuna kuna, pokrije na teret poslovanja budućeg razdoblja.

Dioničari su na skupštini dali razrješnicu Upravi PIK Vinkovaca, kojom se odobrava radi i način na koji su vodili kompaniju u 2016. godini. Razrješnica je dana i članovima Nadzornog odbora Kristini Alebić i Vladimiru Košutiću, ali ne i predsjednici Nadzornog odbora Ljerki Puljić.

  • +20
  • +17

Zgrada Agrokora

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Skupštine sve tri tvrtke - Jamnice, Zvijezde i PIK-a Vinkovci su za revizora poslovanja za 2017. izabrale revizorsku tvrtku PricewaterhouseCoopers, koja je radila i reviziju prošlogodišnjih financijskih izvještaja nakon što je na snagu stupio 'lex Agrokor'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!