DOGOVOR S HRVATSKIM CESTAMA

Gradit će se pontonski most u Mokricama

04.11.2011 u 14:39

Bionic
Reading

Stotinjak metara nizvodno od mosta Mokrice, koji se obnavlja, gradit će se privremeni pontonski most, izjavio je župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić nakon današnjeg sastanka s čelnicima Hrvatskih cesta

Most i pristupna cesta trebali bi biti gotovi za 10 do 15 dana, a radove koje će financirati Hrvatske ceste i Krapinsko-zagorska županija, najvjerojatnije će izvoditi Hrvatska vojska, kaže Hajdaš Dončić.

Prema njegovom mišljenju, gradnja pontonskog mosta bitna je jer je završetak sanacije mosta Mokrice planiran tek za travanj iduće godine. Dotad bi stanovnici okolnih naselja morali koristiti zaobilazne puteve jer je zbog sanacije zatvorena državna cesta Gubaševo - čvor Zaprešić

Hrvatske ceste najavile su da će o rezultatima sastanka izvijestiti u priopćenju.

Sanacija mosta u Mokricama počela je u srijedu, a rok izvođenja radova je četiri mjeseca. U Hrvatskim cestama smatraju da most treba sanirati što prije jer je u vrlo lošem stanju zbog čega je ugrožena sigurnost pješaka i vozača. Sanirat će se ograda, kolnik i potporni stupovi.

Hrvatske ceste reagirale su na zahtjeve županije da se mostom u Mokricama do daljnjega odvija promet, navodeći da to zbog derutnog stanja mosta nije moguće. U priopćenju od srijede naveli su i da od lokalne samouprave HC nije dobio alternativni prijedlog koji ima stručnu podlogu i koji bi mogao biti uzet u obzir.

HC planira izgradnju novog mosta preko rijeke Krapine, nakon provedbe svih potrebnih procedura i potvrde glavnog projekta odnosno dobivanja građevinske dozvole, što se očekuje u narednih godinu dana. Nakon toga bit će raspisan natječaj za izvođača radova.