SEDMI DAN ŠTRAJKA U VEČERNJEM

Goran Marić primio štrajkaški odbor u Saboru

  • Autor: O. I. N.
  • Zadnja izmjena 30.03.2011 16:46
  • Objavljeno 30.03.2011 u 12:43
štrajk večernji list duka galić filić

štrajk večernji list duka galić filić

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Novinari Večernjeg lista i sedmi dan su u štrajku, danas je predstavnike štrajkaškog odbora primio Goran Marić, predsjednik Odbora za financije Hrvatskoga sabora, koji im je dao podršku i prozvao Državni inspektorat i HUP

Predsjednik Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora Goran Marić primio je predstavnike Štrajkaškog odbora Večernjeg lista na njihov zahtjev. Na sastanku su mu iznijeli razloge štrajka i upozorili na neprihvatljivo postupanje Uprave Večernjeg lista prema stalno zaposlenima te na jednostrano ukidanje kolektivnog ugovora.

Posebno su istaknuli činjenicu da inspektori iz Državnog inspektorata već osam dana nisu došli na temelju njihove prijave. Marić je izrazio zabrinutost zbog primjene dvostrukih standarda zaštite radničkih prava te dao potporu zaposlenicima Večernjeg lista koji traže nastavak pregovora i sklapanje kolektivnog ugovora.

Državni inspektorat, smatra Marić, trebao je reagirati odmah po prijavi zaposlenika i doći u Večernji list 'jer u ekstremnim situacijama, kao što je ova, ne postoje opravdani razlozi za oklijevanje'.

Marića zabrinjava i ponašanje Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) 'koja bi htjela uređivati svako područje društvenog života prema svojim interesima i koja snažno diže glas kada se situacija ne razvija u njima željenom smjeru, a kad njihovi članovi na najnehumaniji način promiču poduzetničku nekulturu i poslovni nemoral, onda HUP šuti'.

'U procesu gospodarske aktivnosti poslodavci bi morali znati da je čovjek najvažniji i najvredniji čimbenik, a često inozemni vlasnici postupaju s ljudima kao s repromaterijalom, tako se nikada ne bi usudili ponašati prema zaposlenicima u domicilnoj zemlji', izjavio je nakon sastanka Marić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi