LANAC KRUMPRIĆA

Franšizi Surf'n'Fries ide super, a tvrtka pred stečajem

17.11.2013 u 20:56

Bionic
Reading

Riječki poduzetnički dvojac Andrija Čolak i Denis Polić, vlasnici franšize Surf’n’Fries s kojom su se dosad probili na tržišta Slovenije, BiH, Austrije i Turske, uskoro planiraju otvoriti nove objekte za prodaju prženih krumpirića u posebno osmišljenoj ambalaži.

'Upravo opremamo prvi objekt za Njemačku, konketno München, nadamo se da će biti otvoren prije Božića. Potpisali smo glavni franšizni ugovor za Mađarsku i Rumunjsku, s Ukrajinom pregovaramo o postavljanju konceptu Surf’n’Fries na više od stotinu benzinskih crpki te uskoro potpisujemo ugovor za Crnu Goru', kazao je Andrija Čolak Lideru

Surf’n’Fries ima 40-ak objekata u lancu, od kojih su neki fiksni, a neki mobilni. Inače, poslovanje Surf’n’Friesa, odnosno tvrtke Mare Altum koja je stala iza njega, nije bez problema. Iako je prihod stalno rastao (2012. bio je 3,3 milijuna kuna), a dobit se držala iznad nule, tvrtka je zbog nelikvidnosti i problema s velikim dobavljačem završila s blokiranim računom i u predstečajnoj je nagodbi. Na hrvatskom tržištu sad posluje preko tvrtke Jogurt, a u SAD-u je otvorena tvrtka preko koje se prodaju franšize po drugima zemljama.

Već najavljena potraga za financijskim partnerom koji bi osigurao snažniji razvoj tog brenda također je imala uspona i padova. Ipak, našli su partnera u SAD-u, gdje su otvorili tvrtku i ured i pregovaraju s nekoliko američkih fondova i investicijskih bankara.