CIJENA NEPOZNATA

Fortenova prodaje Cibonin toranj, iz kompanije pojasnili razloge

15.10.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Fortenova je krenula u prodaju poslovnih prostora u Ciboninom tornju, nekadašnjem sjedištu Todorićeva Agrokora

Prodaje se 16 od ukupno 21 kata zgrade u većinskom vlasništvu Fortenove.

Agencija Colliers, koja posreduje u prodaji, naglašava da je riječ o 'znamenitoj poslovnoj zgradi' na prestižnoj lokaciji u užem središtu Zagreba. Prema njihovoj procjeni, ulagači bi mogli ostvariti prinos od najma na razini od sedam do devet posto godišnje, uz mogućnost značajnih kapitalnih dobitaka.

  • +4
Agrokor Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ukupno se prodaje 5827 kvadratnih metara prostora koji obuhvaća 16 etaža poslovnih prostora i 65 garažnih mjesta, što čini oko 76 posto površine nebodera.

Uz Fortenovu, koja raspolaže udjelom od 76 posto, suvlasnici tornja su tvrtka CI-MED, koja drži 10 posto, i Elektroprojekt s 14-postotnim udjelom u vlasništvu.

Trenutno je 35 posto oglašenog prostora u najmu.

Iz Fortenove naglašavaju da grupa već više od dvije godine kontinuirano provodi proces dezinvestiranja kompanija i nekretnina koje nisu u funkciji njezinog temeljnog poslovanja. Slijedom toga, donesena je odluka o prodaji uredskog prostora koji je u vlasništvu Fortenova grupe u sklopu Ciboninog tornja.

Tim povodom, James Pearson, izvršni direktor Fortenova grupe za financije je izjavio: 'Fortenova grupa u ovoj godini bilježi odlične poslovne rezultate, pri čemu smo realizirali sve ključne poslovne projekte i ciljeve koji smo postavili. Jedna od najvažnijih sastavnica poslovanja koje je fokusirano na temeljne djelatnosti je i dezinvestiranje dijelova poslovanja i imovine koja nije u njihovoj funkciji. Budući da Fortenova grupa više ne koristi uredski prostor Ciboninog tornja za svoje potrebe, odlučili smo se za njegovu prodaju uz posredništvo specijaliziranog partnera.'