PLAN ZA NOVU MAGMU

Fižulić kreće od nule i želi vratiti sve dugove

13.03.2013 u 13:05

Bionic
Reading

Bivši ministar i poduzetnik Goranko Fižulić u intervjuu za Globus otkriva planove za spas Magme te progovara o najtežim životnim trenucima

Zadnjih godinu dana Goranko Fižulić proveo je puno vremena u Americi, gdje ima puno rodbine. Uz poslovni krah, doživio je i dvije bolesti, moždani udar 2010. te karcinom prostate. Priznaje da je razmišljao i o samoubojstvu, no snagu je pronašao u tome što nije želio nikome više nanijeti bol i patnju, prvenstveno ne svojoj obitelji. Nije potražio stručnu pomoć, izdržao je bez savjeta, lijekova i terapija.

Početkom ožujka, vratio se u Zagreb jer je Fina započela provedbu predstečajne nagodbe za Magmu, koja svojim vjerovnicima duguje više od 550 milijuna kuna. Njegov je životni cilj da prijedlog njegova plana bude usvojen te da se time ostvare preduvjeti za namirenje tražbina svih vjerovnika, uključivši sadašnje i bivše zaposlenike.

Fižulić kaže da se ne bi osjećao ugodno da je kao predsjednik Uprave iza sebe ostavio društvo u stečaju čiji zaposlenici i ostali vjerovnici ne mogu naplatiti svoje tražbine.

Novi plan poslovanja Magme predviđa ulaganje od devet milijuna kuna, a bazira se na tehnologiji 3D printinga. 'Nova Magma imat će dva segmenta poslovanja, jedan za poslovne korisnike i drugi namijenjen djeci kao krajnjim korisnicima', najavljuje Fižulić.

Bivši ministar ima razumijevanja za teškoće s kojima se suočava aktualna Vlada. Smatra da je jako teško u Hrvatskoj voditi uspješnu gospodarsku politiku sve dok Europa ne riješi svoje probleme.