ZRAČNI PROMET

Eurowings u studenome prometuje na četiri linije prema Hrvatskoj

13.10.2020 u 08:50

Bionic
Reading

Eurowings, njemačka niskotarifna kompanija, u studenome ove godine planira prometovati prema dvije zračne luke u Hrvatskoj - Splitu i Zagrebu

Eurowings je među prvima uspostavio promet prema Hrvatskoj nakon otvaranja granica i izlaska iz lockdowna. Kompanija je prometovala u ovogodišnjem ljetnom redu letenja prema svim zračnim lukama u Hrvatskoj prema kojima je prometovala i u prošloj ljetnoj sezoni (Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik, Zagreb i Osijek) no s bitno manje tjednih letova i u kraćem vremenskom trajanju (ZL Osijek i Dubrovnik imale su svega mjesec dana redovnih letova ove kompanije).

Kompanija je u prethodnim zimskim mjesecima prometovala prema Splitu, Zagrebu, Rijeci, a jedne godine čak i prema Puli. Ove jeseni i zime direktnih letova prema Puli i Rijeci neće biti, što znači da će Eurowings ostati prisutan samo u Splitu i Zagrebu.

Zagreb povezan sa Stuttgartom i Kelnom

Eurowings će u studenome i dalje prometovati na dvije linije prema Zagrebu, iz Stuttgarta i Kelna, javlja Croatian Aviation.

Linija Stuttgart - Zagreb trebala bi prometovati četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 144 putnika.

Linija Keln - Zagreb također bi trebala prometovati četiri puta tjedno, istim danima kao i linija za Stuttgart, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Ova će linija imati jedan let tjedno manje u odnosu na ljetni red letenja (ukinut let subotom).

Dvije linije i prema Splitu

U prošlogodišnjem zimskom redu letenja Eurowings je prema Splitu imao četiri međunarodne linije (Keln, Stuttgart, Munchen i Dusseldorf), dok će ove zime u prometu biti tek dvije i to s minimalnim brojem tjednih letova.

Linija Dusseldorf - Split bit će u prometu jednom tjedno, subotom, dok će linija Stuttgart - Split prometovati dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje.

Sve ostale sezonske linije prema hrvatskim zračnim lukama završit će s prometovanjem za ovu godinu do kraja listopada (24.10.) kada ujedno završava i ljetni red letenja.