KAMATNA STOPA 4,50 POSTO

Erste banka nudi stambene kredite uz državnu subvenciju

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.04.2011 14:57
  • Objavljeno 21.04.2011 u 14:57
Erste banka

Erste banka

Izvor: Cropix / Autor: Davor Zunić / CROPIX

Erste banka prva je formirala posebnu ponudu stambenih kredita uz državne subvencije. Banka nudi kredite uz nominalnu kamatnu stopu od 4,50 posto, a država osigurava bespovratne potpore u vidu plaćanja polovice rate kredita u razdoblju od četiri godine te jamstva plaćanja kamate na kredit u razdoblju do godine dana u slučaju ostanka bez posla

Nominalna kamatna stopa od 4,50 posto odnosi se na prve četiri godine otplate kredita. U sljedeće dvije godine kamatna stopa može se uvećati za maksimalno 10 posto u odnosu na efektivnu kamatnu stopu iz prethodnog razdoblja.

Od sedme godine otplate kredita primjenjivat će se redovna kamatna stopa. Iznos kredita koji podliježe subvenciji je do najviše 100.000 eura, a za kredite većeg iznosa bit će subvencioniran iznos glavnice kredita do 100.000 eura. Rok otplate kredita je do najviše 30 godina.

Kredit se odobrava bez garantnog pologa, bez police osiguranja života i bez naknade za njegovu obradu. Traženi instrumenti osiguranja kredita su hipoteka u omjeru 1:1 te polica osiguranja nekretnine vinkulirana u korist banke.

Efektivna kamatna stopa ovisit će o kvadraturi željene nekretnine, odabiru police osiguranja nekretnine iz ponude osiguravajućih društava, kao i preferenciji klijenata u vezi sa željenom visinom premije police osiguranja. Sukladno tome, iznos efektivne kamatne stope može varirati, ali njezin najviši iznos ne može prijeći 4,95 posto.

Erste banka najavljuje i posebnu akciju sa svojim klijentima-građevinskim tvrtkama, a više konkretnijih informacija o tom modelu bit će poznato u idućim danima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi