tržište kapitala

Đuro Đaković u slobodnom padu, dionica oslabila za 5,3 posto

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nastavilo s pozitivnom serijom, koja traje već četiri uzastopna trgovinska dana, gdje je CROBEX ojačao 0,3 posto, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,4 posto. Likvidnost je nastavila kliziti, te je u utorak prikupljeno svega 6,8 milijuna kuna dioničkog prometa, uz tek jednog milijunaša

Dionica Valamar Riviere je prikupila 3,7 milijuna kuna prometa, te je bila uvjerljivo najlikvidnije izdanje, dok joj je cijena porasla 1,6 posto. Po prometu slijedi povlaštena dionica Adrisa, međutim sa svega 700 tisuća kuna prometa i rastom cijene od 0,4 posto.

Na tržištu je prevladavao pozitivan sentiment, te nije bilo gubitnika među prvih pet najtrgovanijih izdanja, a najveći porast je upisala dionica Turisthotela s 2 posto plusa.

Titula dobitnika dana ipak ide dionici Hotela Haludovo sa skokom cijene od 12,2 posto, međutim na prometu od svega 16 tisuća kuna, a solidne poraste su upisale dionice Jadroagenta s 2,9 posto rasta.

Na strani gubitnika izdvaja se dionica Đuro Đaković Grupe, koja nastavlja sa silaznom putanjom, te je pala 5,3 posto, a loš dan je imala i Tankerska Next Generation s 2,5 posto minusa.

Dobitnik dana Hoteli Haludovo +12,24% 5,50

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -5,26% 4,68

CROBEX +0,32% 1.994,41

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.