RADE PUNOM PAROM

Dukat: Svaka mjera koja pridonosi očuvanju radnih mjesta je dobrodošla

19.03.2020 u 15:08

Bionic
Reading

U mliječnoj industriji Dukat ocjenjuju dobrodošlom svaku vladinu mjeru koja će pridonijeti očuvanju radnih mjesta te vjeruju kako će Vlada uvoditi dodatne mjere pomoći gospodarstvu vezane uz razvoj situacije s koronavirusom, s naglaskom na mikro, malo i srednje poduzetništvo

Iz Dukata su na upit Hine odgovorili kako od samog izbijanja epidemije COVID-19 pomno prate razvoj situacije na globalnoj, europskoj i lokalnoj razini, prate mjere Vlade i nadležnih institucija te provode vlastite proširene mjere za prevenciju širenja virusa među zaposlenicima kao i mjere zaštite poslovnih procesa.

Ističu i kako su u ključnim funkcijama definirani scenariji i odgovori/aktivnosti kompanije koji se aktiviraju sukladno razvoju situacije, a poslovanje se u Dukatu odvija bez zastoja.

Iz Dukata navode kako povećana potražnja potrošača u svim mliječnim kategorijama (mlijeko, fermentacija, maslac, vrhnja) diktira intenzivnu dinamiku i povećan opseg rada, posebno u funkcijama lanca opskrbe.

"Unatoč tome, lanac opskrbe Dukata, a to su zaposlenici otkupa mlijeka koji svakodnevno prikupljaju mlijeko s farmi diljem Hrvatske te zaposlenici proizvodnje, logistike i prodaje, profesionalno i s pozitivnim stavom odrađuju svakodnevne zadatke kako bi Dukatovi proizvodi bili dostupni potrošačima diljem zemlje", istaknuli su iz Dukata.

Napominju i kako je pandemija COVID-19 globalno podigla svijest o važnosti poljoprivrede i prehrambene industrije za gospodarstvo i sigurnost zemlje.

"Hrvatska danas vlastitom proizvodnjom mlijeka zadovoljava manje od 50 posto svojih potreba stoga će buduće mjere Vlade, i izvan ovih kriznih vremena, morati biti usmjerene na revitalizaciju mljekarskog i uopće poljoprivredno-prehrambenog sektora", poručili su iz Dukata.

Ističu i kako je svaka mjera Vlade koja će pridonijeti očuvanju radnih mjesta dobrodošla no vjeruju kako će Vlada uvoditi dodatne mjere pomoći gospodarstvu s razvojem situacije, s naglaskom na mikro, malo i srednje poduzetništvo.