NE ODUSTAJU

Drugi čovjek Sberbanka: Neka Hrvatska plati Agrokorov dug!

06.10.2017 u 13:53

Bionic
Reading

Maksim Poletaev, prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka, u intervjuu za Interfax koji je prenio Bloomberg rekao je da bi Hrvatska trebala vratiti Agrokorov dug. Taj zahtjev stiže uoči sastanka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ruskog predsjednika Vladimira Putina u Moskvi

'S obzirom na to da je Hrvatska nacionalizirala Agrokor, to je sad vladin dug. Trebali bi pretvoriti dug u državne obveznice i isplatiti nas', rekao je Poletaev, piše Večernji list.

Grabar Kitarović sredinom listopada odlazi u Rusiju, a njen dolazak osobno je najavio Putin. Istu poruku prije mjesec dana odlaslao je i ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov.

Jutarnji list je u kolovozu pisao da je Sberbank podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića i samog koncerna Agrokor.

Ivicu Todorića u prijavi koju je u ime Sberbanka podnijela zagrebačka odvjetnica Aleksandra Horvat, tereti se za niz kaznenih djela – prijevaru u gospodarskom poslovanju, povredu obveze trgovačkih i poslovnih knjiga te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Rusi Todorića smatraju odgovornim za 100 milijuna eura te spominju i ranija dva kredita – od 600 i 350 milijuna eura. Prijavu su navodno spremni proširiti i na druge kompanije u sastavu koncerna, a traže ispitivanje Ivice Todorića, te svjedočenje povjerenika Ante Ramljaka i potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

  • +4
Maksim Poletaev, potpredsjednik Sberbanka, nakon sastanka u Vladi Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek