POSLALI OTVORENO PISMO

Domaći trgovci bijesni na pozive da se kupuje u Konzumu

12.04.2017 u 09:07

Bionic
Reading

Udruženja hrvatskih trgovaca Grupa NTL i Ultra gros poslali su u srijedu otvoreno pismo prokuristici Kraša Marici Vidaković prozivajući je zbog njezina javnog poziva građanima da kupuju u Konzumu

U svom istupu Vidaković je istaknula kako njezino mišljenje dijele i ostali dobavljači. Iz NTL-a i Ultra grosa traže je da navede imena.

'Kao odgovorni trgovci i razumni ljudi, naravno, i sami podržavamo restrukturiranje i oporavak Agrokora, ali vaš poziv na potrošnju u Konzumu smatramo izrazito diskriminirajućim postupkom kojim nama i ostalim trgovcima u Hrvatskoj ugrožavate jednakopravan položaj na tržištu zajamčen Ustavom', piše u pismu.

Ističu kako bez obzira na složenu situaciju u kojoj se našao Kraš s Konzumom, navedenu izjavu smatraju izuzetno nekorektnom i neprihvatljivom s obzirom na to da ostale trgovačke kuće čine oko 70 posto hrvatske maloprodaje.

'Među navedene spadaju i članice NTL-a i grupacije Ultra gros, također hrvatski trgovci koji s preko 9,5 milijardi kuna prihoda, 14.000 zaposlenih i više od 2.800 prodajnih mjesta u cijeloj Hrvatskoj čine oko 20 posto ukupne maloprodaje. Naglašavamo da sve obveze prema Krašu, državi i ostalim dobavljačima izvršavamo pravovremeno i u cijelosti. Trebamo li možda prestati plaćati kupljenu robu pa da pozovete kupce i u naše trgovine?' navodi se u pismu.

Na kraju pitaju prokuristicu Kraša 'kako u ovim okolnostima nastaviti suradnju u tekućoj poslovnoj godini'.

U Grupu NTL okupljeno je devet  hrvatskih trgovačkih društva, a Ultra gros čine 23 domaća trgovca.