NJEMAČKO-HRVATSKA KOMORA

Dogan: Ulagači žele pozitivan stav

22.02.2013 u 15:15

Bionic
Reading

'Ulagači od destinacije za ulaganje općenito očekuju stabilnost, konkurentne uvjete na mjestu ulaganja, učinkovitu javnu upravu te općenito pozitivan stav prema ulagačima. Hrvatska kao zemlja ima brojne prednosti, počevši od svoje pozicije i ljudi, no na svim ovim točkama moramo postići napredak kako bismo kao zemlja bili privlačni za strana ulaganja', komentirao je investicijske potencijale Hrvatske Dino Dogan, predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i član Uprave i glavnim direktorom za financije Hrvatskog Telekoma

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora planira niz intervjua s odabranim stručnjacima, prvi im je sugovornik predsjednik njihove komore – Dino Dogan. Istaknuo je da se Njemačka s udjelom od oko 12 posto, nakon Austrije i Nizozemske, nalazi na trećem mjestu najvećih stranih ulagača u Hrvatskoj.

Smatra da će hrvatskim tvrtkama članstvo u EU otvoriti brojne mogućnosti. Kao primjer
odlične suradnje hrvatskih i njemačkih stručnjaka spomenuo je TeraStream, mrežu budućnosti, koja diže brzinu pristupne mreže za oko 50 puta u odnosu na sadašnje kapacitete, te korisniku omogućuje brzinu od 1 Gbit/s.

'Hrvatska je s Hrvatskim Telekomom prva zemlja u svijetu koja implementira ovu naprednu tehnologiju, a naši stručnjaci to čine zajedno s kolegama iz Deutsche Telekoma', istaknuo je Dogan.