dvoznamenkasti skok

Dobri rezultati u Njemačkoj i Francuskoj podigli tromjesečnu dobit RTL-a

09.11.2017 u 12:34

Bionic
Reading

Njemačka televizija RTL Group izvijestila je u četvrtak o osjetno većoj dobiti u trećem tromjesečju zahvaljujući dvoznamenkastom skoku u Francuskoj i Njemačkoj

Dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) poskočila je u trećem tromjesečju 17,4 posto, na 263 milijuna eura.

Neto dobit grupe RTL uvećana je 11,8 posto, na 114 milijuna eura.

Prihodi su porasli 1,5 posto, na 1,37 milijardi eura.

'Bilježili smo jako dobre rezultate u našem njemačkom i francuskom televizijskom poslovanju - na tržištima televizijskog oglašavanja ostvarili smo znatno bolje rezultate od tržišnog prosjeka', kazao je u telefonskom razgovoru za Reuters jedan od izvršnih direktora kompanije Bert Habets.

Tako je EBITDA u Mediengruppe RTL Deutschland poskočila 23,9 posto a još veći skok, za 36,5 posto, zabilježio je francuski Groupe M6.

U Velikoj Britaniji rezultati su bili slabiji, uz otkazane dvije emisije, ali Habets je optimističan u vezi ukupnih izgleda.

Trenutno prihodi od oglasa čine 48 posto prihoda grupe, sadržaj 19 posto a digitalni prihodi 13 posto, a RTL ga po Habetsu želi povećati na između 15 i 20 posto.

  • +4
RTL predstavio tri nova specijalizirana kanala RTL Crime, RTL Passion i RTL Living Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

U sklopu tih nastojanja u RTL-u očekuju da će do kraja godine objediniti odjele za programsko oglašavanje SpotX i Smartclip u jedinstvenu kompaniju.

Napominju i da će im jednokratne stavke vjerojatno znatno povećati EBITDA u četvrtom tromjesečju. Očekuje se da će prodati zgradu u Parizu za 114 milijuna eura i dobiti 85 posto tih sredstava do kraja godine.

Poboljšali su procjenu ovogodišnje dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) i sada očekuju njezin rast za jedan do 2,5 posto. Dosada su predviđali njezinu stagnaciju.

Procjena rasta prihoda potvrđena je na 2,5 do pet posto.